Kakor :D

Jag bakade asfeta kakor :D
Skulle egentligen bli 24 st men jag gjorde dom till 8st istället (a)

Recept:
Kladdiga cookies
ca 24st
  • 75g smör
  • 500g choklad
  • 2dl vetemjöl
  • ½tsk bakpulver
  • 1msk vaniljsocker
  • 1krm salt
  • 2ägg
  • 1 3/4 råsocker / rörsocker
Smält smöret och 200gram av chokladen i mikron eller i en kastrull på riktigt svag värme. Hacka resten av chokladen grovt och spara till sist, den ska vändas ner i bitar.
Mät upp och blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.
Vispa äggen fluffigt tillsammans med råsockret. Vänd ner den smälta choklad- och smörblandningen och vispa ner mjölblandningen. Vänd ner den grovt hackade chokladen.
Klicka ut smeten med jämna mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 200grader i ca 7min. Kakorna ska ha stelnat till men fortfarande vara lite kladdiga i mitten. Låt svalna lite och njut sedan gärna tillsammans med ett stort glas mjölk.
Där är receptet :D

Mums, tigerkaka!

Idag bestämde jag mig för att baka något jag aldrig bakat förut..
Tigerkaka!
Den blev jättegod verkligen!
Såhär ser den ut:

Receptet är taget från en annan sida men jag ändrade om det litegranna :)

Tigerkaka

Tigerkaka är en sockerkaka där en del av smeten fått chokladsmak. En marmorerad kaka som brukar uppskattas både av barn och vuxna. Här är en lite lättare variant, med mindre smör i smeten.

Du behöver

  • 50 gram smält smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 1 msk kakao
  • 1 msk oboy pulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här:

Smörj och ta ströbröd i en av lång form, eller en kransform på ca två liter.

Vispa socker och ägg pösigt, gärna med elvisp eller i matberedare.

Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.

Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.

Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.

Tillsätt torrvarorna och rör slätt.

Ta nu undan en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao och oboypulver. Rör den slät.

Varva nu smeten i formen, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten och sedan ljus smet igen. Drag en gaffel genom formen så att smeten blandas lite.

Grädda i 175 grader cirka 30 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.

Vänta några minuter efter det att du tagit ut kakan. Stjälp sedan upp och låt kakan svalna under formen på galler.

Bakning!

Skräll... jag har bakat cupcakes igen! & lagat mat! ;)
gött <3